Thuiszorg bij MS

Multiple Sclerose (MS) is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Symptomen van de ziekte zijn onder andere dat zicht en kracht achteruit kunnen gaan. In de praktijk worden dagelijkse dingen als lopen of zien steeds lastiger. De inwonende zorgverleners van 24-uurs Zorgservice nemen dan dan dagelijkse activiteiten over, of ondersteunen als professionele mantelzorger. Zo kunnen MS-patiënten langer in het comfort van hun eigen huis blijven wonen. Onze betrouwbare verzorgers stellen u centraal en geven u de aandacht en zorg die u verdient.

24-uurs particuliere verzorgers

24-uurs Zorgservice werkt enkel met professionele en gediplomeerde zorgverleners. Onze betrouwbare zorgverleners zijn goed opgeleid, gekwalificeerd en hebben ervaring met het ziektebeeld van MS. Zij stellen uw zorgbehoefte centraal en bieden u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient. Daarmee ondersteunen ze zowel de cliënt, als familieleden.

Specialistische zorg bij MS

Onze professionele mantelzorgers weten als geen ander wat veel voorkomende klachten van MS-patiënten zijn, en hoe zij die moeten aanpakken.

Algemene leefregels kunnen een goede invloed hebben op het dagelijks leven met MS. Het is daarbij belangrijk dat grenzen niet worden overschreden. Gezond en gevarieerd eten zijn daarbij ook van belang, bijvoorbeeld veel groenten, fruit, peulvruchten en volkoren producten.

Teveel spanning kan verstijfde gewrichten veroorzaken of ervoor zorgen dat spieren achteruit gaan. Onze zorgverleners helpen bij het vinden van de juiste balans tussen rust en activiteiten. Ze houden er rekening mee dat hoge temperaturen, bijvoorbeeld in douche, bad of sauna, niet altijd goed zijn. Onze zorgverleners hebben de kennis en ervaring om u optimaal te begeleiden, klachten te voorkomen of te verminderen.

Onze zorgverleners staan altijd voor u klaar

De professionele verplegers en verzorgers van 24-uurs Zorgservice staan de hele dag voor u klaar. Naast reguliere zorgtaken helpen zij u bijvoorbeeld met uw medicijnen of met persoonlijke verzorging. Ze nemen taken over die voor mensen met MS lastig worden en zijn ook nog eens goed gezelschap. Ze zijn altijd in voor een praatje en nemen u graag mee een dagje uit. Heeft u even behoefte aan wat meer privacy? Dan neemt de zorgverlener gewoon wat afstand en trekt zij zich even terug.

Blijf langer onbezorgd thuiswonen

24-uurs Zorgservice helpt mensen die in aanmerking komen voor een woonplek in een verpleeghuis maar liever thuis blijven wonen. Een inwonende zorgverlener biedt u de zorg op maat die u nodig heeft. Doordat de geboden hulp ingekocht kan worden via het persoonsgebonden budget (PGB) blijft de zorg vaak erg betaalbaar. 

Ga voor meer informatie over de kosten naar de pagina Financiering.

Wat voor zorg u ook kiest, onze zorgverleners kunnen altijd ondersteunen bij algemene dagelijkse levensverrichtingen:

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?