24-uurs Zorgservice ouderenzorg aan huis

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Vul dan het contactformulier onderaan de pagina in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.

Procedure

Dat is afhankelijk van de zorgaanvraag. We starten met een kennismaking om vast te stellen wat voor zorg u nodig heeft. Vervolgens gaat 24-uurs Zorgservice op zoek naar een passende zorgverlener. Normaal gesproken kunnen we u binnen enkele weken een voorstel doen.

24-uurs Zorgservice werkt voornamelijk met Poolse zorgverleners en verplegers. Zij komen telkens voor een periode van twee maanden naar Nederland en wisselen vervolgens weer af.

Nee. De veelal Poolse zorgverleners blijven in hun thuisland ingeschreven staan. Omdat zij voor een periode van twee maanden in Nederland werken hoeven zij zich niet bij u in te schrijven. Een inwonende zorgverlener zal dus ook geen invloed hebben op bijvoorbeeld een (AOW-)uitkering.

24-uurs Zorgservice heeft eigen zorgverleners die vast in dienst zijn, we werken zowel met Poolse als Nederlandse medewerkers. De overeenkomsten en de administratieve afhandeling lopen allemaal via 24 uurs Zorgservice. Op deze manier hebben we namelijk overzicht en controle over alle processen.

Uw zorgconsulent van 24-uurs Zorgservice neemt regelmatig contact met u op om te peilen hoe alles ervoor staat. Daarnaast kunt u zelf ook altijd contact opnemen, bijvoorbeeld om een afspraak te maken zodat we bij u langskomen. Zo weet u dat we altijd voor u klaarstaan.

Mijn inwonende zorgverlener

Het is aan onze cliënten om zelf afspraken te maken met de zorgverleners. De zorgverleners werken 40 uur verdeeld over 6 dagen in de week. In principe maken zij werkdagen van 6,5 uur, de rest van de dag staan ze op stand-by. Daarnaast hebben inwonende zorgverleners recht op een vrij etmaal per week en 2 tot 3 uren aan vrije tijd per werkdag. Dit geldt ook voor de  cliënten die zeven dagen per week zorg behoeven. Er word dan gekeken naar een invaller tegen een meerprijs. 

Mocht uw zorgverlener onverhoopt ziek worden dan zorgt 24-uurs Zorgservice voor een vervangende verzorger. Deze vervanging proberen wij binnen 104 uur voor u te regelen. U heeft altijd recht op een gelijkwaardige vervanger, hier wordt dus ook geen meerprijs voor gerekend.

24-uurs Zorgservice heeft eigen zorgverleners die vast in dienst zijn, we werken zowel met Poolse als Nederlandse medewerkers. De overeenkomsten en de administratieve afhandeling lopen allemaal via 24 uurs Zorgservice. Op deze manier hebben we namelijk overzicht en controle over alle processen.

Onze zorgverleners spreken in de basis Nederlands, daarnaast ook Engels, Duits of Frans. Hierdoor is er meestal geen taalbarrière tussen u en de zorgverlener.

Financiering van inwonende zorg

24-uurs Zorgservice heeft eigen zorgverleners die vast in dienst zijn, we werken zowel met Poolse als Nederlandse medewerkers. De overeenkomsten en de administratieve afhandeling lopen allemaal via 24 uurs Zorgservice. Op deze manier hebben we namelijk overzicht en controle over alle processen.

24-uurs inwonende zorg is al mogelijk vanaf €4500,00,- per maand. Het is ook mogelijk om zorg af te nemen voor een vast aantal uren per maand.

De precieze tarieven variëren echter op basis van uw zorgbehoefte. Neem daarom een kijkje op de pagina financiering.

Wanneer u beschikt over een persoonsgebonden budget vanuit de Wet Langdurige Zorg, dan is er een wettelijke eigen bijdrage vastgesteld. Deze bijdrage betaalt u aan het CAK. Via de website van het CAK kunt u zelf berekenen wat u ongeveer kwijt gaat zijn aan een eigen bijdrage.

Een persoons gebonden budget, of PGB, is een persoonlijk budget dat aan u beschikbaar wordt gesteld om zelf uw zorg in te kopen. In bijna alle gevallen is de bemiddeling bij 24 uurs zorg aan huis volledig te betalen vanuit het persoons gebonden budget. 

Wanneer u de beschikking heeft over een zorgindicatie dan kunt u kiezen tussen Z.I.N. (Zorg in Natura) of zelf zorg inkopen middels een PGB. In een zorgindicatie staat beschreven op welke zorg u recht heeft en wat de hoeveelheid van de zorg dient te zijn. Een zorgindicatie aanvragen doet u bij het CIZ. Uw zorgindicatie bepaald de hoogte van het PGB.

Niets. Er zijn geen kosten verbonden aan de bemiddeling van 24-uurs Zorgservice.

Staat uw vraag er niet tussen?